NIEUWS

Effectieve producten en tips om wateroverlast te voorkomen
Op deze pagina treft u nieuws over Slurpzak en allerlei informatie rondom wateroverlast. Én acties zoals een GRATIS Slurpzak bij iedere bestelling. Wees voorbereid op calamiteiten die wateroverlast veroorzaken en bestel uw voorraad Slurpzakken in onze webshop.

Heeft u al Slurpzakken gebruikt, deel dan uw ervaringen met ons. Mail ons uw foto's of een Youtube-link naar info@slurpzak.nl. Wij publiceren deze vervolgens op deze nieuwspagina en belonen u met een extra Slurpzak!
Helpr wateroverlast voorkomen
Oplossing om wateroverlast te voorkomen


De sneeuw is verdwenen en het ijs is gesmolten. Nederland geniet deze week weer van heerlijke dagen. Wij hopen dat u geen last heeft ondervonden van lekkages nadat het is gaan dooien. 

Om te voorkomen dat u bij toekomstige calamiteiten te maken krijgt met wateroverlast of nog erger; flinke waterschade, kunt u zelf prefentiemaatregelen treffen. Het op voorraad houden van Slurpzakken is een prima maatregel vinden ook verzekeraars en calamiteitenbedrijven.
Tip: bewaar uw Slurpzakken op een makkelijke plek, bijvoorbeeld in uw meterkast.

Slurpzakken zijn bij lekkages en overstromingen  een goede oplossing om water tijdelijk te keren of op te vangen tot uw monteur aanwezig is om de schade te herstellen. Kijk in onze webshop welk formaat slurpzak het best bij uw situatie past.
Bij elke bestelling ontvangt u bovendien GRATIS een Slurpzak XXS.
Datum: 24-2-2021
Maak dakgoten sneeuwvrij en draai uw hoofkraan dicht voordat het gaat dooien.
Sneeuw- en ijspret, prachtig! Maar let op, wanneer de komende week de dooi valt kan dit lekkages veroorzaken met wateroverlast en wellicht waterschade als gevolg. Denk aan daken waarop het  smeltwater niet kan weglopen door een verstopte afvoer. En leidingen die door uitzetting zijn gescheurd. Water zoekt altijd een weg.

Wat kunt u zelf doen:
-Sluit voor de zekerheid de hoofdkraan af voordat het gaat dooien zodat water niet weg kan stromen uit een breukplek.
-Let vooral op uw watermeter (vaak in uw meterkast aanwezig). Kapotte watermeters kunnen veel waterschade veroorzaken. Als de teller blijft lopen is er een lekkage in het leidingnetwerk.
-Nadat de dooi is gevallen controleert u leidingen op breuken.
-Maak dakgoten sneeuwvrij en controleer of regenpijpen niet verstopt zijn, bijvoorbeeld door ijsklompen.

Een loodgieter of calamiteitenbedrijf kan bij lekkages door de vele aanvragen vaak niet meteen langskomen. Ondertussen heeft u wel te maken met een waterstroom die voort vloeit. Slurpzakken zijn bij lekkages en overstromingen  een goede oplossing om water tijdelijk te keren of op te vangen tot uw monteur aanwezig is om de schade te herstellen. Kijk in onze webshop welk formaat slurpzak het best bij uw situatie past.
Datum: 12-2-2021
Bewaar uw voorraad Slurpzakken in de meterkast
Slurpzak cadeau om wateroverlast te voorkomen

                                                              
Vreselijk: Nederland staat op veel plaatsen onderwater.
Dé nachtmerrie voor iedereen in gebieden met kans op overstromingen. Veel mensen hadden voorzorgsmaatregelen getroffen om hun woning te beschermen tegen binnenkomend water. Maar in deze extreme omstandigheden helpen maar weinig maatregelen om het water buiten de deur te houden. Voor bewoners en ondernemers in woningen en bedrijfspanden waar het water niet te hoog in de straat komt kunnen Slurpzakken wellicht een oplossing bieden om de waterschade te beperken. Op onze webshop kunt u Slurpzakken in diverse formaten bestellen. Voor nu of alvast als voorzorgsmaatregel om bij een toekomstige waternoodsramp uw woning te beschermen tegen opkomend water.

Tip: bewaar uw Slurpzakken op een makkelijk bereikbare plek zodat u ze altijd snel bij de hand hebt. Bijvoorbeeld in uw meterkast.