Bezoek Flood Proof Romania

Het thema “Klimaatverandering” wordt steeds urgenter en het testen van innovaties tegen wateroverlast is in de komende jaren super actueel.

Deze week  zijn wij, als team Slurpzak, onder leiding van programmamanager Marjan Kreijns van VP Delta met een grote delegatie naar Roemenië geweest, in het kader van de opening van Flood Proof Romania, een kopie van Flood Proof Holland een proeftuin voor tijdelijke waterkeringen op de TU Delft Campus.

Slurpzak mocht in deze Roemeense proeftuin hun producten uittesten in het bijzijn van Roemeense engineers van de universiteit (Technical University of Civil Engineering of Bucharest) en van organisaties als de ANAR, de Roemeense Rijkswaterstaat.

Flood Proof Romania kon worden gerealiseerd dankzij BRIGAID, een Europees programma gericht op het ontwikkelen van innovaties die overstromingen als gevolg van extreem weer kunnen tegenhouden.

T.U. Delft en T.U. Bucharest zijn belangrijke partners in BRIGAID, deze Europese samenwerking biedt kansen voor Slurpzak op de Roemeense markt voor effectieve waterkeringen.

Op een avond mocht Team Slurpzak de eerste Roemeense Slurpzak presenteren en overhandigen aan de Nederlandse ambassadrice in Boekarest, wat een feestelijke start en eer.

Wij, Nederlanders, staan wereldwijd bekend om ons watermanagement en ondernemerschap en dat werd maar weer eens goed duidelijk gemaakt door diverse startups.

Kortom, we hebben een geweldige tijd gehad met elkaar en ontzettend genoten.


Over de schrijver
Co-founder van Slurpzak en adviseur op het gebied van bestrijden van wateroverlast en de inzet van flexibele waterkeringen.
Reactie plaatsen